6 metreye kadar olan paneller forklift veya vinç aracılığı ile kaldırılabilir. Paketleri kaldırırken, forklift kullanılıyorsa en alttaki panellerin forklift çatalından zarar görmemesine; vinç kayısı kullanılıyorsa panel kenarlarının zarar görmemesine dikkat edilmelidir.6 metreden uzun paneller, vinçle ve bir kaldırma kirişi yardımıyla kaldırılmalıdır.
Genellikle 15 m boya kadar çatı, 8 m uzunluğa kadar cephe panelleri insan gücüyle monte edilebilir. Daha uzun paneller için vinçle montaj yapılmalıdır.
Paketten tek tek panel alırken, birbirinin üzerinden sürükleyerek kaldırılmamalı, köşelerin alttaki sandviç paneli ezmesi engellenmelidir. Panelleri taşırken yan kenarlarından veya metal kulaklarından tutarak kaldırılmamalıdır, deformasyona sebep olabilir.
Panellerin üzerinde koruyucu folyoları varsa, panel montajı yapıldıktan hemen sonra üzerinden çıkarılmalıdır. Eğer panellerin uzun sure stoklanması gerekiyor ise folyonun en çok 2 hafta bekletilmesi tavsiye edilir. Aksi takdirde güneşin etkisiyle metalin üzerine yapışır ve çıkarılamaz.
https://www.sandvicpanelfiyati.com/sandvic-panel-imalatcilari.html